telefonie hints

website over telefoons

Zo verklein je de kans op schade aan jouw smartphone


Smartphones beschadigen relatief snel. Als je jouw telefoon ergens tegenaan stoot of laat vallen, is de kans op schade groot. Er kan bijvoorbeeld een barst in het scherm komen. Jouw toestel kan zelfs helemaal niet meer werken na een valpartij. Reden genoeg om de kans op schade aan een telefoon te verkleinen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit aanpakken. Daarom helpen wij jou hier op weg.


Koop een smartphonehoesje


De makkelijkste manier om de kans op schade aan jouw smartphone te verkleinen is met behulp van een hoesje. Sta je op het punt om een nieuwe telefoon te kopen? Koop hier dan direct een hoesje bij. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt namelijk nogal wat de kiezen op het gebied van smartphonehoesjes. Je kunt een bumper kopen, maar ook voor een backcover, bookcase, of flipcase kiezen. Ieder hoesje heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Verdiep je daarom goed in de verschillende mogelijkheden.


Breng een screenprotector aan op het scherm


Zit er een hoesje om jouw smartphone? Dan is de kans op schade een stuk kleiner. Dit hoesje vangt de klap namelijk op als je jouw telefoon laat vallen of deze ergens tegenaan stoot. Toch voorkomt een  Samsung Galaxy S22 Ultra telefoonhoesje niet altijd schade. Als jouw telefoon op een harde ondergrond valt, kan het scherm namelijk barsten. Gelukkig kun je de kans op dergelijke schade ook beperken. Hoe? Met een screenprotector. Kies bij voorkeur voor een protector van gehard glas. De barst komt dan vaak niet in het scherm zelf te zitten, maar in de screenprotector. Hierdoor hoef je enkel een nieuw glaasje te kopen en dat kost je minder dan een nieuwe smartphone.

Stop jouw telefoon en sleutels niet bij elkaar in één zak
Als we het over schade aan een smartphone hebben, denken veel mensen al snel aan een gebarsten scherm. Deze schade komt inderdaad veelvuldig voor, maar het is zeker niet de enige schade. Er kunnen namelijk ook krassen in jouw scherm komen. De kans hierop is een stuk groter als je jouw telefoon en sleutels in één zak stopt. De sleutels komen dan immers in aanraking met het scherm. Stop ze daarom liever in een aparte zak.

Zorg voor een betere grip
Wie een siliconen Samsung Galaxy S22 telefoon case koopt, is verzekerd van een goede grip. Dit materiaal glijdt namelijk niet snel uit jouw handen. Helaas is niet iedereen voorstander van een siliconen hoesje. Geldt dit ook voor jou? Dan kies je mogelijk voor een smartphonehoesje van hard kunststof of leer. Deze materialen zijn een stuk gladder. Om te voorkomen dat een telefoon makkelijk uit jouw hand glijdt, koop je een phone ring. Steek je hier jouw vinger doorheen als je de telefoon gebruikt? Dan valt een telefoon minder snel.