telefonie hints

website over telefoons

Waar moet je op letten bij het kopen van duurzame mobiele telefoons?

Als je mobiele telefoons met een lange levensduur wilt, is het eerste dat je wilt weten hoe lang de batterij meegaat. Het is mogelijk dat je een nieuwe telefoon kunt krijgen die dagen meegaat, maar het is waarschijnlijker dat de batterij weken of zelfs maanden meegaat. Een goede manier om de batterijduur van een mobiele telefoon te testen, is door te bellen. Als je een gesprekstijd hebt van ongeveer een uur voordat de batterij leeg is, weet je dat je een goede batterijduur hebt. Maar als je alleen van het ene uiteinde van het telefoongesprek naar het andere kunt bellen, weet je dat de batterij snel leeg raakt. Een goede batterijduur kan een voordeel zijn als je lang moet bellen. Mobiele telefoons met een lange batterijduur gaan lang genoeg mee om een ​​gesprek te voltooien voordat ze moeten worden opgeladen. Je wilt echter een telefoon vermijden die de batterij te snel leegmaakt. Een telefoon met een goede batterijduur betekent niet dat hij de hele dag meegaat zonder dat hij opnieuw hoeft te worden opgeladen.

Water- en stofbestendigheid

Water- en stofbestendigheid is een geweldige manier om de levensduur van je telefoon te verlengen. Een waterbestendige telefoon beschermt niet tegen onderdompeling in water, maar kan in natte omgevingen worden gebruikt. Een stofbestendige telefoon kan worden gebruikt in stoffige omgevingen, hoewel deze mogelijk minder goed werkt in fijn stof. Er zijn twee soorten waterbestendigheid: sommige hebben een IP-classificatie (voor bescherming tegen binnendringen) en andere hebben een classificatie van IPX (zowel voor bescherming tegen binnendringen als voor gebruik in natte omgevingen). De IP-classificatie geeft de dikte aan van het materiaal waardoor de telefoon wordt beschermd. Een telefoon met een IP-classificatie van bijvoorbeeld 8 wordt beschermd door 8 materiaal lagen, waardoor hij 8 keer meer druk kan weerstaan ​​dan de telefoon eromheen.

Besturingssysteem en apps

Een nieuwe telefoon kan een nieuwer besturingssysteem en/of apps hebben. Hoewel het mogelijk is dat je deze misschien nooit gebruikt, is de kans groter dat je ze vaak gebruikt. Het besturingssysteem is het deel van je telefoon dat basisfuncties regelt, zoals bellen en gebeld worden. Het besturingssysteem en de apps zijn waarschijnlijk de belangrijkste factoren om te testen bij het kopen van een duurzame telefoon. Je wilt een telefoon met een beter besturingssysteem en apps dan je huidige telefoon.

Garantie en ondersteuning voor mobiele telefoons

Ten slotte wil je er zeker van zijn dat de telefoon die je koopt een garantie heeft. Een garantie lijkt misschien een voor de hand liggende zaak om te controleren voordat je een telefoon koopt, maar het zou je verbazen hoeveel mensen dat niet doen. Een garantie geeft je enige bescherming voor het geval je nieuwe telefoon kapot gaat. Je kunt meestal een claim indienen bij de garantieverstrekker en een vervangende telefoon of terugbetaling ontvangen. Het is belangrijk om te weten dat wanneer je een telefoon met garantie koopt, de garantie aanbieder meestal slechts een bepaald percentage van de reparatie kosten dekt.