telefonie hints

website over telefoons

Tips voor het zoeken naar een Smartphone hoes

Als het gaat om het kopen van een hoesje voor je telefoon, zijn er een paar dingen die je moet weten. In dit artikel wordt er uitgelegd uit welke verschillende vormen telefoonhoesje je kan kiezen en welke materialen telefoonhoesjes er veel worden gebruikt. Ben je opzoek naar een nieuw hoesje? Deze tips zijn zeker de moeite waard voor je aankoopproces. 

Vormfactoren

Eén van de belangrijkste beslissingen die je neemt bij het kopen van smartphone hoesjes, is het kiezen van het soort hoesje dat je wilt: de vormfactor. Hier zijn enkele van de meest voorkomende beschikbare opties:

Standaard

Deze hoesjes beschermen de achterkant en zijkanten van je smartphone, terwijl het scherm volledig toegankelijk blijft. Soms zal een verhoogde lip het scherm omringen om het te beschermen tegen een voltreffer. Dit eenvoudige ontwerp is voor veel gebruikers de go-to-optie vanwege het lichte gewicht, de goede bescherming en de toegankelijkheid. Het materiaal kan bestaan uit siliconen of rubber. Deze zachte en flexibele materialen geven bescherming en meer grip op je telefoon, zodat het onbedoeld laten vervallen wordt voorkomen. 

Hard cases

Deze hoesjes benadrukken bescherming boven stijl en zijn vaak opgebouwd uit meerdere lagen van verschillende materialen voor een maximaal effect. Naast de bescherming tegen vallen, stoten en krassen, bevatten sommige stevige koffers gespecialiseerde bescherming tegen het binnendringen van water of stof. Meerdere lagen waarbij beide materialen worden gebruikt, bieden doorgaans een betere bescherming dan een enkele laag van beide. Deze kunststoffen maken ook meer ingewikkelde en verfijnde ontwerpen mogelijk dan siliconen.

Book case/ Flip case

Zoals de naam al doet vermoeden, werkt een book case als een boek, waarbij het ene deel de achterkant en zijkanten van je telefoon bedekt en het scherm met het andere. Deze Samsung hoesjes zijn vrij omvangrijk en bieden geen snelle toegang tot het scherm van je telefoon, maar maken dit goed met uitstekende schermbescherming en ruimte voor andere functies zoals kaartsleuven of standaards. Deze telefoonhoesjes worden soms ook portemonnee- of flip hoesjes genoemd.

Etui

Het etui is uniek omdat het jouw smartphone aan alle kanten volledig omhult. Dat maakt het behoorlijk beschermend, maar vereist ook dat je je telefoon uit het zakje haalt voordat het kan worden gebruikt – en normaal gesproken kan bij dergelijk gebruik schade optreden door stoten of vallen. Je telefoon daarentegen zit wel volledig ingepakt in een soort kleine etui, wat deze optie erg veilig maakt.