telefonie hints

website over telefoons

De meest gekozen soorten tablet hoesjes

Tablet hoesjes

Een tablet is duur. Je wil dat apparaat dus zo goed mogelijk beschermen. We hebben namelijk allemaal de neiging om een tablet te gebruiken alsof het een krant of boek is. Dat is een risico. Daarom bestaan er tablet hoesjes. Met deze hoesjes bescherm je de tablet tegen allerlei zaken:

  • het laten vallen van de tablet
  • krassen en beschadiging op het scherm
  • weersomstandigheden die de tablet beïnvloeden
Verschillende kleuren

Cases, covers en hoezen

Er zijn eigenlijk een heleboel soorten hoesjes voor je tablet. We maken onderscheid tussen cases, covers en hoezen. Een backcover bescherm je alleen de achterkant en zijkanten van je tablet. Het grote touchscreen aan de voorkant blijft vrij. Je hoeft dus nooit je hoesje open te klappen om met je tablet aan de slag te gaan. Dat betekent wel dat er krassen op je scherm kunnen komen. Voorkom dit door er een screenprotector bij te gebruiken.

Bookcases zijn extra handig

Een book case is een tablet hoes die open- en dicht klapt. Dichtgeklapt beschermt een book case zowel de voor- als achterkant van je tablet tegen krassen en vuil; handig als je je tablet vaak in je tas hebt. In een book case zit vrijwel altijd ook een ingebouwde standaard. Daarmee zet je je tablet schuin rechtop neer. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een filmpje wilt kijken of als je aan tafel niet helemaal voorovergebogen over je tablet wilt hangen.

Bescherming

Schade aan je tablet

Het is ondanks al die mooie hoesjes toch slim om je tablet te verzekeren. Zelfs met een hoesje kan de tablet flinke schade oplopen als deze op de verkeerde manier valt of in de regen blijft liggen. Valschade is misschien wel de meest voorkomende schade aan een tablet omdat we er nu eenmaal soms vrij lomp mee om kunnen gaan.